El pes de les paraules

La celebració de la Fira del Llibre a Frankfurt ha permès escoltar una de les moltes genialitats de'n Quim Monzó en forma de comte a mode de discurs. El discurs/comte ha tingut una important repercusió a nivell mediàtic i ha demostrat com de importants poden arribar a ser en aquests dies on la informació i les notícies viatja tant ràpid.

Per qui no la seva obra literària, en Quim Monzó ha tingut (i té) un paper rellevant en gèneres "menors" com ara el conte o la literatura periodística (són moltes les seves col·laboracions en diaris com La Vanguardia).


Paral·lelament, internet (en aquest cas, també personificat en el programa Versió Rac1) continua permetent conèixer l'opinió d'aquelles persones que saben com interpretar l'actualitat i els "perills" que haurem d'enfrontar com, per exemple, el boom inmobiliari. En aquest cas, és en Xavier Sala i Martín qui parla sobre aquest important fenòmen.

Si cliqueu sobre les imatges, podreu descarregar-vos els arxius d'àudio corresponents.

Per últim, cal detacar una rellevant figura que utilitzant les paraules en la seva feina per impartir la Llei, ha vist com internet es feia ressó del contingut principal del seu missatge. És el cas de l'Emilio Calatayud, Jutge de Menors a Granada, conegut per algunes de les seves sentències com a Jutge.
  • Una condemna a 100 hores de classes de informàtica a un jove que havia piratejat varies empreses de Granada provocant danys per un valor de 2000 €.
  • 100 hores de servei a la comunitat patrullant amb un Policia Local per haver conduït de forma temeraria i sense permís de circulació.
  • 50 hores dibuixant un còmic de 15 pàgines on hauria d'explicar perquè l'havien condemnat (conduir un ciclomotor sense assegurança).

Comentaris

Entrades populars