Phishing: Stolen Credit Card

Mitjançant el blog de la Tecno noia podem veure com encara ara tenen vigència certs actes delictius que encara no han estat erradicats. En aquest tipus d'engany, els lladres ja coneixen les nostres dades personals (poden haber robat les nostres cartes del Banc) per dur a terme el robatori (per exemple, realitzant compres per internet amb la nostra targeta de crèdit).

Per realitzar aquest engany, el lladre/el timador truca per telèfon i diu:

“Bon dia.. El meu nom és Sr X i truco des del Dept. de Seguretat de Visa. El meu número de identitat és el 12460. El truco perquè la seva targeta ens indica que hi ha una compra poc freqüent i truco per confirmar-la. Es tracta de la seva targeta VISA emesa per (nom del Banc). Va realitzar la compra de un sistema X (poden dir el nom de qualsevol enginy) per un import de 477.99€ d'una companyia de Madrid (o qualsevol altre lloc)? “

Quan tu respons que NO, ells continuen..:

“Bé, doncs, comprovarem el seu compte. De fet, ja fa temps que estem vigilant aquesta companyia donat que les compres varien entre 297€ i 497€, sempre per sota del límit de 500€ concedit per la majoria de les targetes de crèdit. Abans del seu pròxim extracte de moviments del compte, li enviarem el seu crèdit a l'adreça següent (t'indiquen la TEVA adreça postal sense cap mena d'error). És correcte? “

Responem que SI.

Continua dient que redactaran un informe de frau en el teu expedient i que, en el cas que tinguis alguna altra pregunta a realitzar, truquis al telèfon 902-xxx escrit en el dors de la teva targeta (902-VISA) que s'indica per la nostra seguretat.

A continuació, hauràs de confirmar-los que el número de la teva targeta és el correcte. Et donen un número de 6 xifres.

“Desitja que li repeteixi el número?”

Aquesta és la part MÉS IMPORTANT d'aquest engany.

El timador diu:

“Haig de comprovar que vosté està realment en possessió de la seva targeta."

Et sol·licitarà que donis la volta a la targeta per mirar uns números.

“Hi ha 7 números, d'acord? Els 4 primers formen part del seu número de targeta, els 3 següents són números de seguretat per comprovar que es troba en possessió de la seva targeta. De fet, són els números que vosté utilitzaria a l'hora de realitzar una compra, per exemple, per internet. Ens em d'assegurar que és vosté qui té la targeta a la mà.”

El timador et demanarà que li llegeixis aquests 3 números i, a continuació, et dirà:

“És exacte. Com compendrà, havíem de confirmar que no li havien robat la targeta o que no l'havia perdut i que continuava en les seves mans. Té alguna altra pregunta?”

Després de respondre que NO, ens donaran les gràcies per la nostra atenció i afegiran..:

“No dubti en posar-se en contacte amb nosaltres si té alguna altra pregunta".

I penjen.

Val a dir que aquest és un veritable engany on els timadors (o lladres) han pogut obtenir sense problema el CVV, (Card Verification Value, valor de verificació de la targeta), això és, les 3 xifres inscrites en la part dorsal de la nostra targeta de crèdit.

Important: Mai s'ha de proporcionar les nostres dades personals per telèfon. En cas de dubte, trucarem nosaltres a l'empresa per confirmar la trucada i anunciar la nostra assitència per proporcionar les dades corresponents en persona.

Ara fa un parell d'anys, els Mossos d'Esquadra ja informaven sobre una de les metodologies utilitzades per robar les dades de la nostra targeta de crèdit en el moment de treure diners del caixer automàtic.

Comentaris

Entrades populars