Cervell vs ordinador

La companyia Honda va triar el Parc de Recerca Biomèdica per presentar a tot Europa la nova versió del robot Asimo (acrònim d'Avanced Step in Innovative Mobility) que incorpora importants millores d'autonomia i mobilitat i soluciona antics errors.

El retorn d'aquest particular androide i diferents experiments que s'estan realitzant poden fer aparèixer de nou especulacions o temors de futur basats en la incògnita sobre si les màquines poden arribar a imitar (o substituir) l'ésser humà tal i com apareix, per exemple, en les obres del (ja traspassat) sr. Isaac Asimov. Tot i que molts científics comparen el cervell amb un ordinador, l'actualitat (i els últims mesos) demostren com de difícil pot ser aquesta comparació gràcies a les complexitats (i rareses) del cervell humà.

Per exemple, durant el mes de març de 2007 un equip de psicòlegs italians van descobrir el cas d'un pacient italià que, després de patir alguns danys en el lòbul fronto-temporal per un atac cadíac, experimentava notables variacions de identitat en funció de l'ambient en el que es movia.

Un altre exemple d'aquest característic sistema anti - còpia del cervell humà es pot veure en les notícies d'aquests dies. Es tracta del cas de la srta. Tania Head, -ex-Presidenta de l'Associació de Supervivents de l'11 - S, que afirmava haver estat víctima en l'atemptat per trobar-se treballant en la planta 78 d'una de les Torres Bessones. Aquest comportament (amb possibles similituds en el cas del matrimoni Mcaan) pot ser resultat d'una altra complexitat inimitable més del cervell reconeguda com a pseudopsicologia fantàstica. En aquest cas, l'hàbit de mentir es pot transformar en un transtorn de la personalitat que esdevé una compulsió a imaginar una vida, uns esdeveniments succeïts i una història per causar una impressió d'admiració/compasió en els espectadors.

Comentaris

Entrades populars