Emprenedors

Durant una entrevista amb en Gabriel Masfurroll en un programa de l'emissora de ràdio RAC1, va sorgir el tema dels emprenedors. Buscant una mica més, vaig trobar una conferència que el Sr. Masfurroll va realitzar ara fa dos anys durant la X jornada d'Economia de Caixa Manresa que començava així:

Cataluña siempre ha sido tierra de emprendedores. Ejemplo del pasado: El textil a principios del siglo xx. Eran emprendedores, pero muchos se acomodaron, no supieron adaptarse a los nuevos tiempos. Hoy, el marco es difícil: No protege demasiado al empresario. Todavía persiste una cierta imagen demonizada. Hay un mercado alternativo al emprendedor; un mercado variado y atractivo (ejecutivos, profesionales liberales, incluso funcionarios). La sociedad catalana ha pasado de criticar la cultura funcionarial de Madrid a haberla reproducido y casi superado.

De fet, si busqueu per internet trobareu molta més informació sobre ell i la seva projecció professional. No es tracta de prendre aquest home com a puntal del gran moviment revolucionari dels emprenedors perquè n'hi han molts que van començar en condicions més difícils. Però, un cop hem pogut veure els diferents Crèdits de Síntesi que es van presentar per part del CFGS d'ASI és inevitable recordar-vos o citar-vos l'opció d'emprendre una aventura professional (Jo el primer donat que estic dins de la cultura que cita en el fragment).

És per aquest motiu que em prenc la llibertat de proporcionar-vos diferents adreces on podeu trobar vies d'ajuda per emprendre la vostra pròpia aventura professional (Si aquest és el vostre desig, és clar... Tot i que considero que tots esteu preparats i capacitats per triomfar).

Podeu trobar molta informació, ajudes i, alhora, marge per realitzar tot tipus de consultes a:

Associació de Joves empresaris
European Foundation for Entrepreneurship Research
Promoció econòmica i ocupació - Diputació de Barcelona
Centre d'Innovació i desenvolupament Empresarial
Autoocupació
Emprenedor XXI [La Caixa]
Barcelona Activa
Portal Jove [Autoocupació Gencat]
Direcció General de Política de la PYME
Cambrescat - Consell General de Cambres de Catalunya
Fòrum d'emprenedors
Emprenedors: Serveis i tràmits

Comentaris

David GJ ha dit…
Gracies per tot aquest allau d'informació!

Al final li hem agafat cariñu i tot al blog! ;-)

Per cert si algun dia em faig tan ric com el Bill Gates, et mencionaré quan vagi a recollir premis! (i si vols et compraré una antena wifi com la que vaig portar a l'exposició, que se que et va agradar! xDD)

Adeu!
Oriol ha dit…
Moltes gràcies, tu!!

Entrades populars