Pot GNU/Linux perjudicar la salut?

Recents estudis científics han revelat unes dades que poden resultar "preocupants" pel que fa a l'efecte que produeix la utilització de sistemes operatius com GNU/Linux.
Un grup de científics nord-americans, en un experiment científic pagat per l'empresa Microsoft, ha experimentat amb subjectes humans per a observar els efectes produïts en persones per l'ús de diferents sistemes operatius. Per a això s'han avaluat a diferents individus fent les seves tasques normals enfront d'un ordinador personal, i els subjectes que utilitzaven GNU/Linux com sistema operatiu acabaven les tasques de forma més ràpida, però també mantenien un comportament molt més agressiu durant tota la sessió i en un percentatge alt de les vegades estenien la seva agressivitat més enllà de les hores que passaven davant de la pantalla.

Enfront d'un Sistema Operatiu que permet realitzar moltes accions simultàniament, l'usuari intenta fer les més possibles alhora, per tant, és més eficient però, alhora, provoca que estigui durant tot el temps amb una tensió acumulada i canviant contínuament de context per a reprendre una i altra tasca.

Així mateix, encara que pugui semblar el contrari, això és totalment contraproduent per a una empresa, donat que els empleats arriben a tenir una càrrega emocional molt forta sobre ells i això influeïx en la seva capacitat de concentració. És per això que els treballs generats sota GNU/Linux acostumen a ser de menor qualitat, ja que aquesta tensió disminueix la qualitat dels productes. L'altre sistema operatiu avaluat fou Microsoft Windows, i els resultats van ser molt més positius en quant a la salut dels subjectes estudiats.

El director de l'experiment afirma en l'estudi que el sistema operatiu Windows ha demostrat ser un sistema molt menys nociu per a la salut mental.

Com imaginàvem, l'home és un animal amb poca capacitat de concentració, i no pot mantenir la ment ocupada en diverses tasques complicades alhora, pel que Microsoft Windows resulta perfecte. Al necessitar més temps per a canviar de tasca, Microsoft Windows força a l'usuari a centrar-se més en una tasca i dóna mes temps a la ment per a buidar-se.

Això obliga a la gent a no usar moltes tasques alhora ja que, així, es perd molt temps. Aquesta falsa sensació de pèrdua de temps fa que les persones no canviïn a una altra tasca fins que hagi acabat l'actual, quedant així la ment ocupada amb un sol treball. De la mateixa manera, Microsoft Windows permet a l'usuari relaxar-se quan ha de canviar de programa i executar un nou, ja que deixa un temps prudencial entre l'execució del programa i l'inici de la càrrega d'aquest.
Per altra banda, quan se'ls va preguntar sobre els famosos moments en que el sistema operatiu Windows es penjava, els experts afirmaven que es va observar que l'usuari, en lloc d'irritar-se i augmentar la seva tensió, es relaxava, s'ho prenia amb tranquil·lat i reiniciava l'equip plàcidament, com si anés el més normal del món. Afegien, a més, que això influia fins al punt d'haver experimentat una sensació de relax quan l'usuari veia que la pantalla tornava blava que podia comparar-se amb els resultats obtinguts per Paulov.

El president de Microsoft, Bill Gates, va declarar que van finançar la investigació per demostrar que GNU/Linux no és tan rendible com sembla, i és sempre, a la llarga, una dolenta inversió en una empresa i que els resultats obtinguts pels científics van ser els previstos.
Les persones que van usar GNU/Linux van semblar tornar-se addictes a aquestes càrregues mentals, de manera que quan es posaven davant d'un ordinador amb Microsoft Windows esdevenien persones molt més susceptibles d'enrrabiar-se. Això va acabar de de confirmar les nostres sospites sobre que l'ús de GNU/Linux produeux estrès i una addicció al nerviosisme.

Actualització: On si que ha perjudicat Linux al sistema operatiu windows és en un anunci publicitari present en una estació de metro de Toronto (Canadà). La frase “The Wow starts now” és utilitzada per Microsoft per anunciar la sortida del Windows Vista.

Comentaris

Entrades populars