Perills a la xarxa

És molt fàcil dir que tot això dels malanomenats hackers, perquè s'haurien de dir crackers o senzillament deliqüents, és una cosa de pel·lícules o una invenció de les empreses de seguretat.

Les dades indiquen el contrari, però.. Un recent informe de l'empresa especialitzada amb aquest camp Gartner assegura que en els propers dos anys la meitat de les empresses seran infectades per algun tipus de software espia. Això significa que hi ha molta gent intentant robar informació per vendre-la al millor postor. Però, què es paga al mercat negre de la informació robada i dels delictes informàtics?

Una aproximació: Es venen dades d'usuaris i les seves respectives contrasenyes en diferents pàgines des de 100 dòlars. Es realitzen atacs de denegació de servei amb un rescat de deu mil dòlars. Això vol dir que la computadora es veu atacada per un programa que evita que el propi internauta utilitzi la màquina lliurement. Finalment, es lloguen xarxes zombies de 5.000 PC's des de 350 dòlars per setmana (el PC es posa a les ordres d'un "pastor" remot que la controla i actua sota pròpia voluntat, sense intermediació de l'usuari. A més, hi ha un mercat negre d'errades de programació que faciliten forats de seguretat. Aquests grups d'intrusos paguen fins a mil dòlars per una vulnerabilitat nova en Windows. En fi, qui digui que tot això de la seguretat informàtica és una cosa d'exagerats i "conspiranòics" que pari atenció a les dades, perquè la realitat és una altra!!

Comentaris

Entrades populars